Situació d’aprenentatge del cicle de l’aigua

Entre altres centres d’interès o temàtiques a treballar a cicle mitjà, hi trobem el cicle de l’aigua.

L’aigua és un bé caigut del cel, i l’ensenyament i aprenentatge del cicle de l’aigua és un tema molt interessant pels infants, ja que a través de l’observació i l’experimentació poden descobrir els diferents estats de l’aigua per comprendre el seu cicle natural.

En aquest post veurem diferents idees i recursos per treballar el cicle de l’aigua a l’aula de cicle mitjà.

Recursos i idees per treballar el cicle de l’aigua

Us volem compartir algunes idees i recursos per treballar el cicle de l’aigua a 3r o 4rt de primària. Hem elaborat una programació d’una situació d’aprenentatge al voltant del cicle de l’aigua, tant el seu cicle natural com el cicle urbà.

A través d’aquesta situació d’aprenentatge sobre el cicle de l’aigua, es planteja el repte d’elaborar una campanya de sensibilització sobre l’ús i el malbaratament de l’aigua, per tal de cercar solucions i propostes per promoure un bon ús de la mateixa.

Per aquest motiu, cal que l’alumnat realitzi una breu investigació sobre el cicle de l’aigua. Per aquest motiu, a part d’elaborar la situació d’aprenentatge amb tots els seus elements i la seva seqüència didàctica, amb les diferents propostes d’activitats, també hem elaborat diferents materials molt visuals i activitats pràctiques per a què l’alumnat pugui fer immersió en el món de l’aigua, descobrir les seves característiques i qualitats, els seus diferents estats, conèixer el cicle natural de l’aigua, i també el tractament de la mateixa en el nostre dia a dia, el cicle urbà de l’aigua.

Situacions d’aprenentatge a cicle mitjà

A part de la situació d’aprenentatge sobre el cicle de l’aigua, també hem elaborat altres propostes de situacions d’aprenentatge, que contenen tant la programació didàctica com els diferents recursos educatius i materials imprimibles per fer-ne ús a l’aula.

Hi trobaràs situacions d’aprenentatge amb un enfocament globalitzat, en diferents àrees, com situacions d’aprenentatge de medi, de llengua catalana, llengua castellana, amb matemàtiques, educació artística, llengua anglesa, etc.

Fes-hi una ullada!

Exemples de programacions de situacions d’aprenentatge

Les programacions didàctiques i la seva elaboració comporten la inversió d’hores de feina extra a part de la tasca docent que ja portem a terme a l’aula.

És per aquest motiu, que et volem ajudar, oferint aquestes eines indispensables per planificar diferents projectes i situacions d’aprenentatge.

Si vols aprendre a programar situacions d’aprenentatge, fes una ullada AQUí. Hi trobaràs una guia ampliada amb els passos a seguir per dissenyar i programar situacions d’aprenentatge.

I si vols descobrir diferents situacions d’aprenentatge i exemples de situacions d’aprenentatge per educació primària, no et perdis AQUESTA SECCIÓ.

Recursos educatius i materials didàctics per educació primària

A part de les programacions de situacions d’aprenentatge, també hem elaborat, per als diferents cicles educatius, moltes propostes, activitats, recursos, idees i dinàmiques per treballar a l’aula amb els i les teves alumnes.

  • Recursos educatius de llengua catalana
  • Materials didàctics en llengua castellana
  • Situacions d’aprenentatge i capses d’aprenentatge
  • Recursos didàctics de matemàtiques
  • Recursos per cicle inicial
  • Racons a cicle inicial
  • Recursos per cicle mitjà
  • Recursos per cicle superior
  • Recursos i idees per l’aula, i molt més!!

Només has d’escollir el cicle i l’àrea d’aprenentatge i començar!