Racons i materials imprimibles de primavera

Amb l’arribada de la primavera toca renovar tot el material didàctic que tenim a l’aula i enfocar-la al canvi d’estació, doncs com bé sabem, aquests canvis sempre són de gran ajuda per crear situacions d’aprenentatge significatives i vives a l’aula.

En aquest post us compartirem diferents recursos educatius, idees i propostes per treballar diferents competències, de manera holística, pràctica i significativa. Veurem propostes i escenaris d’aprenentatge matemàtic, de llengua i de consciència fonològica tant per educació infantil com per cicle inicial d’educació primària.

Primavera: Imprimibles, recursos d’aula i programacions didàctiques

Tant per educació infantil com per cicle inicial, els canvis d’estació ens ofereixen infinites possibilitats per crear situacions d’aprenentatge i propostes a múltiples nivells, amb un enfocament contextualitzat, proper, real i significatiu.

És per aquest motiu que per aquesta primavera us proposem la realització situacions d’aprenentatge que tinguin la primavera com a centre d’interès.

Per exemple, us proposem la situació d’aprenentatge sobre “Els cucs de terra” per educació infantil, en la que es proposa la descoberta, l’exploració i la iniciació al mètode científic, tot proposant la construcció d’un terrari per a cucs de terra, per observar-los durant un temps, conèixer el seu cicle de vida, i després portar-los a l’hort escolar. Aquesta situació d’aprenentatge conté tots els materials didàctics imprimibles per portar-la a terme, i també la programació didàctica.

Per cicle inicial, entre altres, destaquem la situació d’aprenentatge sobre “Les abelles”, en la que els infants descobriran les característiques d’aquests insectes, i realitzaran aprenentatges competencials amb un enfocament globalitzat. Trobaràs tots els imprimibles i la programació didàctica de la situació d’aprenentatge.

Racons de lectoescriptura i consciència fonològica

Una altra opció són els racons i tallers per treballar aprenentatges relacionats amb la consciència fonològica, l’escriptura i la lectura inicial, ja que incorporar aquests aprenentatges a través de centres d’interès com la primavera, serà molt més significatiu pels infants.

En aquest sentit hem elaborat diferents materials imprimibles i recursos educatius per treballar per racons. Fes una ullada als packs de programacions i materials didàctics de 4 racons de lectoescriptura i consciència fonològica ambientats en la primavera.

I si vols planificar els tallers i racons de llengua i consciència fonològica al teu aire, pots fer una ullada als diferents materials didàctics, amb múltiples propostes per infantil i per cicle inicial.

Racons de matemàtiques i materials imprimibles

La numeració, la relació número i quantitat, l’inici d’operacions matemàtiques senzilles, els reptes matemàtics, d’exploració de números, el comptatge, etc. són aprenentatges que si els proposem de manera més contextualitzada i significativa, aconseguirem que els infants percebin aquests aprenentatges de manera més pràctica i propera. A través de racons de joc i d’aprenentatge al voltant de les matemàtiques i la primavera, promouran el treball en equip, el joc i la interacció, l’ajuda mútua, i el desenvolupament de moltes competències, potenciant l’aprenentatge manipulatiu i pràctic, alhora que funcional.

Si vols descobrir racons de primavera matemàtics, fes una ullada als packs de racons que hem elaborat. Aquests contenen la programació didàctica i el desplegament de tots els materials didàctics i imprimibles, tant per educació infantil com per cicle inicial.

I també pots accedir a diferents imprimibles sense la programació didàctica en les dues etapes.

No t’ho perdis, cada mes pugem nous materials i imprimibles, noves programacions didàctiques i més situacions d’aprenentatge!