Projecte de les formigues

Amb l’arribada de la primavera, amb el teu grup classe d’educació infantil, us podreu endinsar en el meravellós món de les formigues, tot descobrint curiositats, les seves característiques, l’alimentació, el cicle de vida de les formigues, etc.

En aquest post compartim algunes idees per elaborar una situació d’aprenentatge al voltant de les formigues, convertint-la en un projecte amb enfocament globalitzat i amb un munt de propostes actives i pràctiques.

La programació de la situació d’aprenentatge i el nou currículum

Sabem que cal enfocar de manera pràctica i competencial les diferents propostes d’aula, per tal que aquestes siguin més significatives per a l’alumnat i més funcionals pel seu propi aprenentatge, així que les situacions d’aprenentatge que sorgeixen dels interessos dels infants, són un recurs preciós i molt ric per elaborar projectes transversals.

La programació de la situació d’aprenentatge pot resultar molt intensa degut al poc temps que tenim per programar. Aquestes han de contenir els eixos, les competències específiques, les competències transversals, els sabers, els criteris d’avaluació, els objectius d’aprenentatge, els indicadors, les eines d’avaluació, etc. per a tenir-les completes i ben elaborades.

A Recursos docents t’ho posem fàcil per a què puguis accedir a diferents recursos i programacions ja dissenyades, de manera que les puguis utilitzar a la teva aula o bé adaptar-les a cada situació, t’agradaran!

Recursos i materials didàctics del projecte de les formigues

Recursos docents t’ho posa fàcil, a part de la programació de la situació d’aprenentatge, amb tots els elements curriculars i la seqüència d’activitats i tasques, també elaborem els recursos i materials didàctics necessaris per porta-la a terme.

Què hi trobaràs?

Imatges de qualitat sobre les formigues, les parts de les formigues, el cicle de vida de les formigues, la seva alimentació, etc.

També hi trobaràs propostes d’observació dels nius de les formigues, els ous, i activitats per relacionar les diferents parts del cos amb el seu nom.

Complementa la situació d’aprenentatge amb més recursos educatius

A part de la programació i dels diferents recursos visuals que pots utilitzar a l’aula, també podràs accedir a altres recursos per complementar la teva situació d’aprenentatge, de manera que podràs treballar més competències a través de sabers de diferents eixos d’aprenentatge.

A través de la subscripció mensual o anual, tindràs accés a activitats de grafisme creatiu, dossiers, racons d’aprenentatge amb tots els materials imprimibles i la seva programació per saber què avaluar en cada cas, etc.

Per tant, pots complementar el teu projecte amb recursos matemàtics, de comunicació i llenguatges, artístics, de l’entorn, grafisme, eines d’avaluació, etc.

No t’ho perdis i fes-hi una ullada!!